Barcode scanning

Barcodescanning leidt tot minder fouten, zorgt voor realtime voorraadstanden en een betrouwbare voorraadstand. Foolproof barcode scanning maakt interne logistieke processen en goederenstromen inzichtelijk door ontvangst-registratie, voorraad-verplaatsingen, productieregistratie, orderpicking, voorraadtelling en retouren. Het resultaat: tijdbesparing en een sluitende administratie.

Ontvangstregistratie

Producten met een EAN13/14 of EAN128 codering kunnen bij ontvangst direct in de voorraad worden ingeboekt. Op de scanners worden alle leveranciers getoond waarvoor ontvangstorders gepland staan. In geval van EAN128 kan direct informatie worden overgenomen zoals aantal, gewicht en batchcode.

Voorraad verplaatsing

Is het nodig om voorraad te verplaatsen? Door de partij én de nieuwe locatie te scannen, worden de producten automatisch ook in de administratie verplaatst.

Productregistratie

Is de productie afgerond, dan wordt voor iedere batch een unieke barcode afgedrukt. De scanner registeert welke producten in welke productierun worden gebruikt. Voordat de goederen de productielijn ingaan, wordt de barcode gescand en de aantallen ingegeven.

Orderpicking

Alle orders die nog gepickt moeten worden, zijn zichtbaar op de scanner. Als er verkeerde artikelen of te hoge aantallen gescand worden, dan geeft de software een foutmelding. Zo kan er nooit te veel gepickt worden voor een specifieke order.

Voorraadtelling

Met de scanner kan gemakkelijk een voorraad worden geteld. Scan de locatiecode, de batch-code en vul vervolgens de aantallen in die daadwerkelijk op de locatie staan. Zijn er verschillen? Die corrigeert 4FOOD | Software vanzelf in de voorraadadministratie.

Retouren

Retouren kunnen met de scanner geregistreerd worden. Zo wordt altijd het juiste artikelnummer als retour geregisteerd. Na het accorderen van deze retour kan eveneens een CMR afgedrukt worden met hierop de daadwerkelijke retour-aantallen.

Dankzij scanning is onze foutmarge nu feitelijk nihil

Dankzij scanning is onze foutmarge nu feitelijk nihil Dankzij scanning is onze foutmarge nu feitelijk nihil

Interesse?

Ben jij op zoek naar een (strategische) samenwerking, laten we dan een afspraak plannen om de mogelijkheden te bespreken. Op kantoor, op locatie of online. Wij werken voor opdrachtgevers in Nederland, België en Frankrijk.

Meer weten?

Vrijblijvend van  gedachten wisselen?

In een persoonlijk gesprek vertel ik je graag alles over de mogelijkheden van barcode scanning en wat Estrategy voor je kan betekenen.

Contact

Heb je een leuke opdracht voor ons? Interesse in één van onze diensten? Of heb je een concept wat je met ons wilt bespreken? De koffie staat klaar!

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwtjes uit ons vak op het gebied van internet, e-commerce, software en vacatures. Niets missen?