De Rechtspraak koppeling

Sinds november 2017 nodigen alle rechtbanken professionele bewindvoerders uit om digitaal te gaan communiceren in bewindszaken. Je maakt dan vanuit je eigen kantoorsysteem een rechtstreekse verbinding met het digitale systeem van de Rechtspraak. Via een systeemkoppeling – het Aansluitpunt Toezicht - wissel je geautomatiseerd gegevens uit met de rechtbank.

Taken

Voor de bewind zaken worden door de rechtbank taken opgelegd aan de bewindvoerder. Hierbij kan een taak bestaan uit het indienen van bijvoorbeeld een vijfjaarlijkse evaluatie of een boedelbeschrijving, maar dit kan ook een verzoek zijn voor het aanleveren van aanvullende gegevens. De taak bevat naast de zaak gegevens en het betreffende verzoek of verslag, ook gegevens voor de datum waarop dit dient te zijn uitgevoerd.

Verzoeken

Voor het indienen van een verzoek bij de rechtbank, is het mogelijk om deze digitaal in te voeren vanuit het eigen administratie systeem. Hierbij is het niet meer nodig om de PDF formulieren te downloaden, te printen en vervolgens (gescand) weer te versturen naar de rechtbank. Na het invullen van het digitale formulier, kan deze direct worden ingediend bij de rechtbank.

Verslagen

Via de systeemkoppeling met het Aansluitpunt Toezicht is het mogelijk om de boedelbeschrijving, de rekening en verantwoording, en de vijfjaarlijkse evaluatie digitaal in te voeren. Hiermee is het mogelijk om snel vanuit het eigen administratie systeem al bekende gegevens in te vullen. Met een druk op de knop wordt het betreffende verslag ingediend bij de rechtbank.

Met het Aansluitpunt Toezicht hebben wij altijd toegang tot alle gegevens van een cliënt.

Met het Aansluitpunt Toezicht hebben wij altijd toegang tot alle gegevens van een cliënt. Met het Aansluitpunt Toezicht hebben wij altijd toegang tot alle gegevens van een cliënt.

Welke mogelijkheden biedt dit nog meer

Met een koppeling van uw administratie systeem met het Aansluitpunt Toezicht, kunt u optimaal gebruik maken van de gegevens in uw eigen administratie systeem en de benodigde zaken voor de rechtbank, maar u kunt ook extra worden geattendeerd op lopende zaken. Zo valt hierbij te denken aan:

  • Snel gegevens laten invoeren voor bijvoorbeeld een rekening en verantwoording, op basis van de aanwezige gegevens van de cliënt.
  • Signalering op nieuwe bewind zaken en/of taken.
  • Signalering op aflopende taken.
  • Automatische koppeling bewindzaken met cliënten in uw administratiesysteem.

Interesse?

Ben jij op zoek naar een (strategische) samenwerking, laten we dan een afspraak plannen om de mogelijkheden te bespreken. Op kantoor, op locatie of online. Wij werken voor opdrachtgevers in Nederland, België en Frankrijk.

Meer weten?

Vrijblijvend van gedachten wisselen?

In een persoonlijk gesprek vertel ik je graag alles over de mogelijkheden van rechtspraak en wat Estrategy hierin voor je kan betekenen.

Contact

Heb je een leuke opdracht voor ons? Interesse in één van onze diensten? Of heb je een concept wat je met ons wilt bespreken? De koffie staat klaar!

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwtjes uit ons vak op het gebied van internet, e-commerce, software en vacatures. Niets missen?