SSCC-labels: waarborg voor volledige traceerbaarheid

Wordt er door de klant gevraagd om een SSCC label? Estrategy helpt je verder. Wij beschikken over vele klantspecifieke SSCC-labels en mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan maken wij ze! Ook is het mogelijk om online het bijbehorende EDI-bericht, de elektronische pakbon (DESADV) te versturen. SSCC labels worden zowel in de retail, supermarkten, drogisterijen, mode, sierteelt, farmaceutische bedrijven en in de DHZ (doe-het-zelf), als in de non-retail sectoren toegepast.

Wat zijn de voordelen van SSCC en EDI?

In de meeste gevallen wordt een SSCC label gecombineerd met een EDI-bericht, de elektronische pakbon, ook wel DESADV genoemd. De DESADV geeft per SSCC aan welke producten (EAN/GTIN) in welke aantallen in de omverpakking zitten. Het grote voordeel van een SSCC is, dat bij ontvangst van een pallet de magazijnmedewerker het SSCC-label kan scannen en zo de data met alle artikelen op de pallet direct zichtbaar is in het ERP-systeem. De goederenontvangst wordt hiermee versneld. Door ook gebruik te maken van de EDI-berichten ORDERS (order) en INVOIC (factuur) kan het gehele order- en bestel proces worden geautomatiseerd.

  • Sterke verbetering van het voorraadbeheer bij de toeleveranciers;
  • Snellere afhandeling van de goederenontvangst bij afnemers;
  • Kostenbesparing voor alle belanghebbenden in de keten;
  • Track en trace mogelijkheden via de barcode.

Interesse?

Ben jij op zoek naar een (strategische) samenwerking, laten we dan een afspraak plannen om de mogelijkheden te bespreken. Op kantoor, op locatie of online. Wij werken voor opdrachtgevers in Nederland, België en Frankrijk.

Meer weten?

Vrijblijvend van gedachten wisselen?

In een persoonlijk gesprek vertel ik je graag alles over de mogelijkheden van SSCC-labeling en wat Estrategy hierin voor je kan betekenen.

Contact

Heb je een leuke opdracht voor ons? Interesse in één van onze diensten? Of heb je een concept wat je met ons wilt bespreken? De koffie staat klaar!

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwtjes uit ons vak op het gebied van internet, e-commerce, software en vacatures. Niets missen?